Notice: Trying to get property 'alias' of non-object in /home/winphonebg/public_html/components/com_k2/router.php on line 292

Notice: Trying to get property 'id' of non-object in /home/winphonebg/public_html/components/com_k2/router.php on line 316
Карти - Windows Phone Новини, Форум, Ревюта, Приложения

Карти

Написана от 

Windows Phone 7 има вградени карти -

Bing Maps. Ако при пускане на приложението, не виждате опции за маршрут, търсене или scout, трябва да отидете в настройки - region+language и да сложите “English (United States)” на:
“Region Format” 
”System Locale” 
”Browser and search language”.

Това ще отключи и повече опции при търсене (Bing Search). Ако искате на lockscreen-а да е на български език, оставете Region Format - bulgarian, това няма да повлияе на картите и търсенето.

 

Търсенето на адреси е доста трудно. Имах няколко успешни опита със следния алгоритъм:
в полето за търсене пишете първо номера на улицата, после името, града, държавата. Пр. 4 ulitsa pozitano sofia bulgaria, но не винаги дава резултат!
Когато въведете координати, обаче, намирате точното място. Когато тапнете и задържите върху някоя улица и натиснете изкачащия черен пин, можете да видите как се изписва адресът. Има маршрутизиране и навигация, но тя не е гласова. Повечето функции не са достъпни за България. Ако си настроите region+language на Bulgaria, в картите ще имате единствено опцията за текущо позициониране.
Bing Maps поддържа offline карти.  Подволява street view и satelite view. 
Вижте видео ревю на Bing Maps.

 

 gMaps 

Лично за мен най-доброто приложение за карти. Използва google maps. Позволява търсене на име+номер - пр. Todor aleksandrov 97, за разлика от Bing Maps, където така написано търсене не дава резултат. При намерен адрес изписва и точните координати, те могат да се изпратят като СМС с едно натискане или пък можете да ги копирате и използвате в Bing Maps :D :D :D Позволява правене на маршрут, показва текуща скорост и тн. Доста бързо приложение, почти няма лаг, досега съм намерил всеки адрес, който съм търсил. Подволява street view и satelite view. Изисква задйлжителен мобилен интерент, за да зареди картите.

 

 Bingle Maps

Bingle Maps е пълноценно приложение, което търси, намира посоки, пинва и се синхронизира с Dropbox. Използва Google Maps и Bing Maps. Може да изберете дали Bing или Google карти да се използват. Интересното е, че може да се синхронизират отметки с DropBox, ако имате акаунт там. Търсенето на адреси също е много лесно, както при gMaps. Подволява street view и satelite view. Изисква задйлжителен мобилен интерент, за да зареди картите.

 

В Marketplace има доста приложения за карти, които използва Бинг или Гуугъл, но тези двете ги бият по всички показатели!


Ъпдейт:
HTC Locations с офлайн навигация

 

Въпроси, коментари, мнение, предложения - пишете в темата във форума!

 

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Последно от форума

Windows Phone Приложения Съобщения във фейсбук (23)
Windows 10 за смартфони Лумиа 950 (14)
Смартфони с Windows Phone и аксесоари за тях Продавам Microsoft Lumia 950 (1)
Windows Phone 8 Звук при известия на Viber (14)
Nokia Lumia 1020 Изненада 1020-та може би сдаде багажа ?!?!?!? (5)
Windows 10 за смартфони Проблем при ъпдейти (14)
Какво да избера - сравнение на телефони регрес - от 950 минах на 1020 (11)
Windows Phone Игри Проблем с изтегляне (2)
Windows Phone 8 Магазинът за приложения не работи за WP 8.1, но има решение (14)
Windows 10 за смартфони Windows 10 Mobile [тема за Официални ъпдейти] (3767)

 Информация

Информация: www.winphonebg.com не е свързан по никакъв начин с Microsoft Corp. или Майкрософт България. Официален сайт на Windows Phone e windowsphone.com

 

 Условия за ползване

winphonebg.com събира анонимни уеб статистически данни за посещенията с цел отчитане на импресиите, посещения от търсачки и др. Още.

 
 

 За контакт

Email: info [@] winphonebg.com
Facebook
Google+
Twitter
RSS