Notice: Trying to get property 'alias' of non-object in /home/winphonebg/public_html/components/com_k2/router.php on line 292
Ако някой ще купува Nokia, това ще е Microsoft - Windows Phone Новини, Форум, Ревюта, Приложения

Ако някой ще купува Nokia, това ще е Microsoft

Написана от 

През последните дни след слух, че Samsung проявява интерес към покупката на Nokia, цената на акциите на компанията (на най-ниската си стойност от 15 г. насам) успя да се вдигне, а междувременно корейската компания отхвърли подобни спекулации. И наистина, малко са причините, заради които Samsung, който в момента е най-големият производител на телефони и смартфони в света, би предприел подобна стъпка.

Междувременно The Register публикува ексклузивна информация, че в края на миналата година Microsoft е получила специален достъп до детайлна информация за финансовото състояние на Nokia, за да прецени кои части на компанията си заслужава да бъдат купени. Американската компания обаче е решила да не предприема такъв ход.

Според The Register причините Microsoft да не притежава Nokia са 2. Първо, финландската компания не иска да се продава и, второ, Microsoft не иска да купува. Засега Nokia все още има време и пари, за да успее да се завърне на пазара на мобилни устройства, а Microsoft има време за създаването на третата мобилна екосистема. След година и половина обаче положението може и да е различно и Microsoft може да се реши на покупка заради портфолиото от интелектуална собственост, опита в работата по Windows Phone и добре познатия бранд. Освен това американците най-вероятно биха платили и по-малко. 

Авторът на статията Андрю Орловски изтъква, че за представянето на Nokia не може да се съди преди излизането на втората вълна от продукти с WP с версия Tango и вероятно на третата с Apollo. В същото време с прехода към WP канадският шеф на Nokia и бивш кадър на Microsoft Стивън Илъп вече успя да намали наполовина времето за пускането на нови смартфони с марката на компанията.

 

Източник: theregister.co.uk

Текст: Mobilebulgaria


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/winphonebg/public_html/templates/winphonebg/html/com_k2/templates/default/item.php on line 249
Етикети

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

 Информация

Информация: www.winphonebg.com не е свързан по никакъв начин с Microsoft Corp. или Майкрософт България. Официален сайт на Windows Phone e windowsphone.com

 

 Условия за ползване

winphonebg.com събира анонимни уеб статистически данни за посещенията с цел отчитане на импресиите, посещения от търсачки и др. Още.

 
 

 За контакт

Email: info [@] winphonebg.com
Facebook
Google+
Twitter
RSS